Sanitetski prijevoz

Prijem poziva za sanitetski prijevoz (broj telefona 6302-944) obavljaju medicinski tehničari.

Tri djelatnika rade u dijelu dana kada je priliv poziva izuzetno velik, a dva djelatnika u kasnim popodnevnim i noćnim satima.

Zahtjev za sanitetski prijevoz prima se na temelju naloga za sanitetski prijevoz koji izdaje nadležni liječnik.
Radna mjesta za prijem poziva također su opremljena osobnim računalima iste funkcionalnosti i sa sličnim programskim rješenjima kao i kod liječnika.

Tim za sanitetski prijevoz čine medicinski tehničar i vozač.

Raspored rada u tjednu, odnosno broj angažiranih timova sanitetskog prijevoza u pojedinom danu (radni dan, subota, nedjelja) i satima dana različit je i ovisi o prosječnom broju pozivau određenom vremenskom razdoblju.

Raspored rada formira se na temelju obrade podataka o učestalosti poziva, prosječnom vremenu čekanja na intervenciju i analizi ostalih elemenata koji utječu na optimalno korištenje raspoloživih timova. Raspored rada je promjenjiv, i korigira se uvijek kada dođe do značajne promjene pokazatelja koji ukazuju na umanjenu efikasnost.

Najveći broj timova za sanitetski prijevoz angažiran je u radne dane od 8.00 do 15.00 sati, kada radi 31 tim. Po jedan tim od ukupnog broja timova sanitetskog prijevoza, smješten je u podstanici Jarun, Novi Zagreb i Sesvete.Raspored rada je komplicirano tkivo, izrađuje se iznova za svaki slijedeći mjesec, na temelju sheme.Valja spomenuti kako iza svakog tima u svakom slijedećem mjesecu stoje imena drugihosoba, izmjenjuju se djelatnici na godišnjem odmoru ili bolovanju, svaka zaposlena osoba mora odraditi propisan broj sati, zasebni dijelovi su oni za liječnike, medicinske tehničare i vozače, sve mora biti ugođeno kao dobra ogromna križaljka.

Svako vozilo za sanitetski prijevoz ima ugrađenu mobilnu radijsku postaju i opremu za satelitsko praćenje putem GPS sustava.

Oprema vozila za sanitetski prijevoz podudara se s onom za hitnu meicinsku pomoć, osim u dijelu koji se odnosi na specifičnu opremu koju može koristiti samo liječnik.

TELEFONSKI BROJEVI

Centrala6302 911
Sanitetski prijevoz6302 944
Fax: 6302 895