Zbrinjavanje dišnog puta u izvanbolničkim uvjetima

17.3.2012.
17.-18.ožujka 2012. održan je Prvi poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe liječnika „ZBRINJAVANJE DIŠNOG PUTA U IZVAN BOLNIČKIM UVJETIMA“   u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu , Kliničkog bolničkog centra „Sestre Milosrdnice“ , KBC Zagreb – Klinike za plućne bolesti Jordanovac, Hrvatskog liječničkog zbora – Hrvatskog društva za zbrinjavanje otežanog dišnog puta.

Tečaj je namijenjen liječnicima hitne medicine koji se u svakodnevnom radu susreću sa zbrinjavanjem dišnog puta u izvanbolničkim uvjetima. Tečaj traje dva dana.

Prvi dan se održava u Nastavnom centru Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, a drugi dan u Središnjoj jedinici intenzivnog liječenja ( SJIL ) KBC „ Sestre Milosrdnice “. Kroz radionice i vježbaonice polaznici stječu i obnavljaju znanja i vještine prepoznavanja i osiguravanja otežanog dišnog puta i uporabe mehaničkog ventilatora.

Voditelji tečaja su prof.dr.sc. Branka Maldini i doc.dr.sc. Sanja Popović Grle. Prvi tečaj je bio zatvorenog tipa za liječnike Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba, a budući tečajevi će biti otvoreni i za prijavu zainteresiranih liječnika izvan našeg Zavoda.