Započelo specijalističko usavršavanje prvostupnika u djelatnosti hitne medicine

2.11.2023.
Dana 18. listopada 2023. godine u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba započela je provedba Programa specijalističkog usavršavanja prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine, sukladno Pravilniku o specijalističkom usavršavanju prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine. Specijalističko usavršavanje prve generacije prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine započelo je teoretskom nastavom koje provodi Hrvatsko katoličko sveučilište temeljem potpisanoga sporazuma sa Zavodom.

Ponosni smo što prva generacija broji 13 pristupnika koji će završetkom usavršavanja steći sveobuhvatno obrazovanje i specijalističke kompetencije i svojim znanjima i vještinama dati doprinos u pružanju učinkovitije, dostupnije i kvalitetnije skrbi pacijentima.

Ukupna vrijednost projekta specijalističkog usavršavanja medicinskih sestara i tehničara izvanbolničkog HMS-a širom Hrvatske je 13,2 milijuna eura, a sredstva su osigurana u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.