RALLYE REJVIZ 2012.

3.6.2012.
Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba sudjelovao je s jednim timom na međunarodnom natjecanje „Rallye Rejviz 2012“ u Češkoj koje je održano od 30. svibnja do 3. lipnja 2012. Na natjecanju je sudjelovalo 93 tima u različitim kategorijama, dok je u kategoriji internacionalnih timova sudjelovalo 42 tima, od kojih je tim Zavoda zauzeo 15. mjesto. Internacionalne timove su činile ekipe iz: SAD-a, Češke, Estonije, Hrvatske, Japana, Kanade, Cipra, Litve, Mađarske, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Austrije, Rumunjske, Grčke, Slovačke, Slovenije, Turske i Velike Britanije.

Natjecanje se sastojalo iz pružanja hitne medicinske pomoći kako u kući tako i na vrlo nepristupačnom terenu na devet dnevnih i tri noćna scenarija uz vrlo teške vremenske uvjete. Osim medicinskog znanja na terenu je trebalo demonstrirati i psiho - fizičku kondiciju, pa je tako npr. bilo potrebno spuštati se užetom sa 4. kata zgrade.

Prema riječima natjecatelja, sudjelovanje na ovom natjecanju je ostavilo neizbrisivog traga zbog medicinskog iskustva te i zbog ostvarenih kontakata sa ostalim sudionicima iz različitih zemalja. Moto natjecanja je glasio: Rallye Rejviz je trening i natjecanje – učinite najbolje u korist pacijenta. Ljudski život je i suviše vrijedan da bi bio izgubljen.