CRORESCUE 2008

31.5.2008.
Dana 31. svibnja 2008. u okviru sajma "Medicina i tehnika" održano je 6. međunarodno natjecanje ekipa hitnih medicinskih pomoći.

Natjecanje se održavalo na Zagrebačkom Velesajmu i Šibeniku. Natjecalo se ukupno 14 timova iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Istre, Samobora, Požege, Slavonskog Broda, Sofije (Bugarska), Slovenskih Konjica (Slovenija) i Petrovca na Mlavi (Srbija).
UHMP Zagreb predstavila su dva tima u sastavu:
  • Tim 1: Damir Starčević, dr.med., Samir Ćoralić, med.tehničar i Stjepan Čerti, vozač;
  • Tim 2: Dejan Labudović, dr.med., Marino Čanađija, med.tehničar i Slaven Teglović, vozač.
Na natjecanju je trebalo pokazati znanje, spretnost i brzinu u zbrinjavanju pacijenta sa srčanim zastojem te traumatiziranog pacijenta. Timovi UHMP Zagreb pokazali su zavidno znanje, te na natjecanju u Zagrebu zauzeli 1. mjesto (tim 1) i 2. mjesto (tim 2), dok je treće mjesto zauzeo tim Splitsko-dalmatinske županije.

Tim 1. UHMP Zagreb  sudjelovao je i na natjecanju 1. i 2. lipnja u Šibeniku. Sustav natjecanja je bio sličan onome u Zagrebu, ali s nešto više scenarija. Prvo mjesto ponovno je pripalo timu UHMP Zagreb, kao i sveukupna pobjeda. Drugo je mjesto zauzeo tim Splitsko-dalmatinske županije, dok je treće mjesto pripalo timu HMP Osječko-baranjske županije.